Sunday

Plugga? nej! Sova? Näherru! Fika med Anna på Fåtöljen och sen gå hem och titta på film? Yes!


31 januari

Nu är jag äntligen hemma igen. Jag åkte från Runmarö 14.50 och nu kom jag fram. Bussen stod still mitt ute i ingenstans hur länge som helst. Tro det eller ej, men det finns roligare saker att göra än att sitta fast på en buss och inte kunna göra annat än titta ut på snön.

Fredagen

Gårdagen gick inte det minsta som planerat, men jag hade roligt ändå! Kvällen innehöll roliga människor, teletubbies-pussar och en aning för mycket alkohol…


28 januari, låång dag!

Skola från 8.30 till 17.00. Det funkar bara inte! Dessutom inkluderade skoldagen en jobbig jympa med beep-test och fysträning. Jag gjorde inget imponerande första intryck när jag flåsade som en gris efter en halv armhävning.

Efter skolan åkte jag hem till Anna. Det var sjukt länge sen jag träffade henne! Men det kändes precis likadant som alltid när jag träffar henne, jättemysigt och roligt. Jag har saknat dig.


Sommar 08, looooooong time ago!

Sommar 09 <3


.

"Om du tänker för länge på nästa steg kommer du spendera hela livet på ett ben."


Bye bye Nacka Gymnasium!

Hjälp, vad fort allt gick. Jag var på möte på Jensen Västra för att prata om att jag kanske kunde få börja där. När jag gick därifrån en timme senare var allt bestämt. Redan imorgon börjar jag där i klass SB09C (tror jag, heh). Sam-beteende ska jag i alla fall gå, så mycket vet jag. Jag kommer att gå i samma klass som Anna och Tom. Haha tre Runmaröare i samma klass, vad är oddsen? Det ska bli jätteroligt att det händer någonting nytt! Samtidigt är det tråkigt att lämna vissa saker bakom sig. Jag kommer att sakna Nacka Gymnasium och SK1. Det fanns (finns fortfarande) så många söta människor där.

När jag kom hem behövde jag sysselsätta mig med något av-chockande. För mig blev det att äta russin och pomelo (min nya favroritfrukt) samtidigt som jag rostade solrosfrön och tittade på Sex And the City. Solrosfröna blev såklart brända, men jag är i alla fall lite lugnare nu. Oh my Lady Gaga vad knäpp jag är..


Precis


01-24-10

Helgen är redan slut, damn! Elsa gick just härifrån. Vi har druckit te och kollat på ”Bridget Jones dagbok”. Man vet att man sett en film för många gånger när man skrattar innan de roliga har hänt.

Spanska imorron också, jippie… Jag har i alla fall gjort liiite av läxan. När jag satt och skrev kom jag på mig själv att muttra: ”Where the fuck is el suddo?”. Haha jag är så språkkunnig!


Sådeså!

"You shut your mouth when you're talking to me!"

Tösar







Jaah, en liten smakbit på oss bara!



Onsdag

Dagen har varit väldigt lyckad, med tanke på att jag fick tre timmars sömn. Efter skolan träffade jag Annispannis. Vi sprang runt och letade kappa, dessvärre utan lycka, och kollade på lite annat smått och gott. Jag inköpte faktiskt inget mer än ett par sammetstajts och en ansiktsmask.  Hur kommer det sig att vi alltid tänker oss att vi ska äta en bra och nyttig middag, men det slutar aldrig som vi tänkt. Nio gånger av tio köper vi en stooor påse naturgodis och äter den som middag. That’s just us. Vi hann med att färga våra ögonfransar knallblå och att smörja in oss med smör också! Hahaha



Pyttesmå versioner av Åsa och Anna. Vi har diskuterat saken och kommit fram till att det antingen är våra pappor eller vi själva som har valt ut kläderna vi har på oss på bilden. Lite roligt att våra pappor har lika dålig klädsmak som två treåriga (?) småflickor.

'

"The witch in Hansel and Gretel, she’s very misunderstood. I mean the woman builds her dream house and these brats come along and start eating it."

En fråga..

Får man sju års olycka även om man bara har sönder spegelns ram?


Sjukling

Jag åkte på en förkylning lagom till att skolan slutade i fredags. Typiskt att jag ska lyckas tajma in den så att jag inte kunde göra något annat än att sitta framför tv:n och dricka te hela helgen. Mysigt, ja. Men det blev ordentligt långtråkigt och rastlöst efter ett tag. När jag vaknade i morse verkade det väldigt omöjligt att gå upp med hals och bihålor som värkte. Så jag valde att stanna hemma idag också. Det är mycket skönare att vara sjuk på en vardag. Det känns som om jag missar mindre då, och därför känner jag mig inte lika rastlös. Väldigt dumt egentligen.


Duktig, for once

Idag var jag, Elsa och Angelica och dansade bland annat Charleston, Lindy Hop och Balboa på Chicago. Man kan lugnt säga att vi körde vårt eget race. Mot slutet körde vi en sorts tango-bugg och snurrade runt i hela salen, medans alla andra ordentligt trippade runt i en ring. Kul hade vi i alla fall!
Jag känner att jag har varit otroligt duktig idag. Både dansat och ätit nyttigt. Idag är allt jag handlat havregyn (extra fiberrika), pumpafrön, mango och lättmjölk, nada mas! Nu känner jag mig jättepeppad att hålla mitt nyårslöfte om att vara nyttig och träna två gånger i veckan. Synd bara att jag antagligen kommer ha ändrat uppfattning imorn..


Mobiltrubbel

Jag har lyckats göra något dumt så att mina sms skrivs på ett konstigt språk jag inte känner igen. När jag vill skriva ”vad gör du” vill min telefon skriva ”tadjukistan hop et”. Jag orkar inte att den är så svår. Antagligen är det inte telefonen som är svår, utan jag som är dålig..


Biosug

Det går mycket bra på bio nu! Synd att det ska kosta pengar..
På att se-listan finns:

Avatar - för att många säger att den är värd att se
Har du hört ryktet om Morgans? - gott rykte, Sarah Jessica Parker är med
Luftslottet som sprängdes - jag har sett, och gillar, de första två filmerna
Sherlock Holmes - måste medge att Jude Law är den största anledningen till att jag vill se den
The Imaginarium of Dr. Parnassus - Heath Ledger, Johnny Depp och Jude Law är med i den, behöver jag säga mer?

Pusspuss

Usch, tisdag imorgon

Tisdagar var något jag längtade till förra terminen. Då började dagen 12.15 och slutade 14.45. Nu har mina kära lärare varit så snälla att jag, och alla andra som valt musik som estetisk verksamhet, inte har någon sovmorgon längre. Nu börjar dagen med en lektion från 8.45-9.50. Sen är det håltimme i två och en halv timme, jättekul.. Stackars mig.

Skolstart

Första dagen i skolan är avklarad. Har inga lärare hört talas om mjukstart? Vår spanskalärare tycker hon var jättesnäll när vi fick öppna fönstren och stå upp i två minuter.. Nu låter jag bilder tala för resten av skoldagen:


Top models Hanna och Elsa!

Pippi as Zoolander

Hahaa

Hjälp, Angelicas min!

Åsa som ko, by Hanna. Spanskan är alltid lika trevlig.


London

Åh, jag vill tillbaka till London! Shopping och brittiska killar, inte helt fel. Fick just reda på att Ed Westwick (Chuck Bass) har en brittisk accent. Om möjligt gör det honom ännu hetare! Me like.




Nu borde jag sova. Men jag har inte somnat innan två en enda natt på lovet, och det lär jag inte göra inatt heller. Jag är i alla fall säker på att jag inte kommer känna mig utvilad när klockan ringer imorgon bitti. Första dagen på vårterminen.. Kan inte säga att jag ser fram emot skola, tidiga mornar, pluggande och prov.. Usch!


Kisse

Nu bor jag inte helt ensam längre. Jag har sällskap av min söta Tussan!




Ett litet minus är bara mina nerhårade kläder.. Men det är det värt för att ha min skelande lilla hårboll här!


Weekend

Hemma igen efter en mysig helg med Julia! Det var alldeles för länge sen sist. Igår var vi och åt på Restaurang Kinamuren på Odengatan. Där fanns det en ”ät så mycket du vill buffé” med sushi och annat gott. Rekommenderas! Det blev en hel del tedrickande och tittande på tjejfilmer också, men jag klagar inte!



Gulliga unge!


Elsa




Förlåt för att du blev sönderpratad under din lektion, haha. Puss på dig!


.

Känner mig nedtryckt i skorna. Jag brukar kunna skratta bort det som oroar mig, men nu är det helt omöjligt att få mungiporna att peka uppåt. Varför låter jag mig påverkas? Hur mycket du än ”försöker” kommer du aldrig kunna förstå. Du kommer aldrig förstå mig.

Jag behöver något att göra. Jag behöver distraheras. Klagandet måste få ett slut.

Can't wait!

För de som inte visste det. Det är iskallt! Denna fredag kan man vänta sig underbara -14 grader. Även inomhus måste man ha ett hundratal lager kläder på sig för att inte frysa till is. Inte det minsta roligt! Sommar med värme, sol, klänningar, shorts och bikinis.. Lockande? En aning!


VS


Pusss


7 januari

Idag gjorde jag, Anna, Jonne, Pelle och Anton en utflykt till Tekniska museet. Vi såg en film i 4D. Jag skrek ett antal gånger.. Sen var det tänkt att vi skulle gå på museet, men Anna och jag lämnade stackars Jonne med ungarna. Vi satte oss och fikade. Tio minuter senare blev vi uttråkade och bestämde oss att åka till Götgatsbacken och springa i affärer. Vi hade en väldigt rolig bussresa därifrån.
Precis bredvid mig och Anna stod en gubbe och hans barnbarn (?). De var så här roliga:


Gubben: Vet du vad? Anna och Åsa kommer att vara där!
Ungen: Jaaa!
Vi: *Asgarv*!

När vi äntligen lugnat ner oss hörde vi ytterligare roligheter. Bussen startade och nästan alla lamporna slocknade. Då skrek en unge bakom oss, STÖMAVBROTT!

Det blev en riktigt snabb shoppingrunda. Först, snabbt in på Monki. Där köpte Anna och jag likadana linnen och halsband. Sen joggade vi över till Gina Tricot där cardigan, kofta och strumpbyxor införskaffades. Bara för att jag vet att alla i heeela världen är nyfiken på mina inköp slänger jag upp en bild också.



pösspöss

P.S Elsaa bree, whach your back! Jag ska hämnas ;) D.S


!

elsa har busat och hackat åsas blogg och skriver här, trevlig överraskning för alla!
nu kommer åsa bli extra glad när hon kollar här nästa gång!
hejdåååå

två pigga och glada flickor!

Minusgrader och nostalgi

Igår följde Anna och jag med Jonne till dagiset han jobbar på, och som vi gick på när vi var små. Vi blev väldigt nostalgiska när vi hittade lego vi lekte med, spel vi spelade. Minst en gång i minuten sa någon av oss: Åååh, kommer du ihåg den här?

Sen gick vi ut och gick i kylan, jag, Jonne, Anna och lillebror Pelle. Jonne drog runt Pelle på hans tuffa snowracer, förstår inte att han orkade. När vi var på väg tillbaka till dagiset kom Anna på att hon skulle kolla till katterna hos Elsa. Så vi vandrade dit. Mer nostalgi blev det där med tittande på Aristocats och Snövit.


Lego!


Nej, jag är inte det minsta lat! haha

Jonne och Anna

Mer lathet..


Pusspuss

3 januari

Jag är hos göllungen Anna! Vi ska transportera hennes katter ut till Runmarö. Så se upp alla öbor, här kommer vi! Igår kväll blev det ätande av pepparkaksdeg och smöriga popcorn framför Casanova och Gossp Girl. That's the way we like it! Ojoj nu blev det brottom!
Sööto
Pusspuss

Fint!


Isis och Jonne!

Elsa i het hatt och ehh.. Musikkillen? Namn är inte min grej.

Tjusiga tjejor!

Morgonpromenad..


Litet smakprov på natten 01-01-2010


note to self: det är år 2010

2010 har börjat. Jag som precis hade börjat smälta att det var år 2009. Nyårsaftonen firades med Anna, Jonne, Elsa, Isis, några andra bekanta och en hel del människor jag aldrig träffat förut. Trevligt var det! Om jag inte hade tappat bort sladden som behövs för att föra över bilder hade jag slängt upp några snygga pics.. Men nu sket det sig, attans bananskal!
Idag har jag tagit det väldigt lugnt och tittat på dåliga filmer med Anna och Jonne.



Jag kom hem för ungefär en timme sen. Resan hem var läskig! Jag fick sitta och vänta på en helt tom tunnelbanestationen en kvart. Det var inga människor på tunnelbanan heller. Förstår inte vart alla har tagit vägen.. Det var helt underbart att få byta till myskläder och tvätta av sig sminket som suttit på sen 30 timmar tillbaka.

Det är en väldigt trött Åsa som skriver. Så jag är säker på att det här inte blev en speciellt bright text.. Jaja.

Gott nytt år (bara liiite efter)!


RSS 2.0